Ingrediente pentru prăjitura Olivia:

Pentru blat:

● 2 căni nuci tăiate grosier

● 14 linguri zahăr
● 7 linguri nucă măcinată

● 3 linguri făină

● 3 linguri apă
● 7 ouă

● 1/2 plic praf de copt

● 500 ml frișcă bătută
● 500 g biscuiți sau pișcoturi

● 200 ml cafea
● margarină, pentru tavă

Pentru mousse-ul de ciocolată:

● 200 ml frișcă lichidă
● 200 g ciocolată neagră

● 2 g gelatină
● 100 ml frișcă bătută

Mod de preparare prăjitura Olivia

1.Se unge o tavă dreptunghiulară cu margarină și se pune nuca tăiată grosier atât cât să acopere fundul tăvii. Se pregătește blatul din 7 albușuri bătute cu cele 7 linguri de zahăr, nuca măcinată, făina și praful de copt. Se toarnă compoziția obținută peste nuca din tavă și se dă la cuptor aproximativ 15 minute, la 180° C, până trece testul scobitorii.
2. Pentru mousse, se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Se pune într-o cratiță frișca lichidă și se încălzește, se adaugă ciocolata ruptă bucățele și se amestecă până când se topește, apoi se dă deoparte. Se topește gelatina și se amestecă în compoziția de ciocolată topită, amestecându-se bine, se lasă crema să ajungă la temperatura camerei și se amestecă apoi cu frișca bătută.
3. Blat se răstoarnă într-o altă tavă dreptunghiulară și se toarnă peste el mousse-ul de ciocolată și se dă tava la rece 30 de minute.
4. Se scoate tava de la frigider și se așază biscuiții sau pișcoturile date mai întâi prin cafea sau sirop preparat. Cele 7 gălbenușuri se amestecă bine cu 7 linguri de zahăr și cu 3 linguri de apă, se pun la baie de aburi și se amestecă în continuu până când se îngroașă puțin compoziția. Se lasă deoparte pâna ajunge la temperatura camerei și se pune frișca bătută,se amestecă si se pune crema peste biscuiți. Se decorează după preferință.

Poate vreți să încercați și această prăjitură cu pișcoturi!