A câștigat un duel și apoi un battle prăjitura lui mamaie pregătită de Narcisa Birjaru, așa că nu e de mirare că pe contul său de Instagram, mai la fiece postare, simpatica membră a echipei lui Scărlătescu este în mod constant întrebată de fani cum se prepară delicioasa prăjitură.

Iată așadar rețeta pentru prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru

Ingrediente Prăjitura lui mamaie

un pachet foi de plăcintă

500 g iaurt

5 ouă

zahăr vanilinat

fructe confiate sau stafide 200 grame

zahăr după gust

unt

esență de vanilie

zahăr pudră la final

Mod de preparare Prăjitura lui mamaie

  1. Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă câteva linguri de zahăr după gust și se bate totul până ce se obține un amestec omogen, ca de bezea.

2. Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia.

3. Tava de copt se tapetează cu o foaie de copt în tavă, se pune 4 foi de plăcintă unse bine cu unt și se toarnă câteva linguri de compoziție, care se întinde cu ajutorul unei linguri.

4. Se presară cteva fructe confiate sau stafide, apoi se adaugă alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite.

5. Prăjitura lui mamaie se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul încălzit bine înainte.

6. Când plăcinta cu iaurt a crescut, se scoate din cuptor și se lăsă să se „odihnească”, apoi se presără pe deasupra cu zahăr pudră, după gust.

Foto: Antena1

Citește și: Soțul Narcisei Birjaru, declarație de dragoste pentru nevasta sa, după ce concurenta s-a calificat în semifinala Chefi la cuțite