Ingrediente:
Pentru blat:
►375 g făină
►8 ouă
►175 g zahăr
►150 g migdale măcinate
►2 linguriţe coajă de lămâie
►2 linguriţe coajă de portocale
►125 ml suc de portocale
Pentru crema de lămâie:
►2 ouă
►2 gălbenuşuri
►150 g zahăr
►2 linguriţe coajă rasă de lămâie
►125 ml suc de lămâie
►500 ml frişcă lichidă
Pentru glazura de portocale:
►2 plicuri budincă de vanilie
►800 ml suc acidulat de portocale
►10 linguri zahăr

1. Se prepară întâi crema, la bain-marie, şi într-o cratiţă se bat ouăle, gălbenuşurile, zahărul, coaja şi sucul de lămâie. Se ţin la bain-marie aproximativ 8 minute, amestecând continuu, până ce compoziţia devine translucidă şi suficient de groasă. Se transferă crema într-un vas care să încapă la frigider, unde se lasă pentru o oră.
2. Făina se cerne şi se amestecă cu sarea. Într-un castron se bat gălbenuşurile cu
150 g zahăr până ce amestecul devine galben-pai. Se pun migdalele şi cojile citricelor. Apoi, se adaugă, alternativ, de trei ori făina şi de două ori sucul de portocale.
3. Într-un alt vas, se bat albuşurile spumă, dar nu foarte tare. În timpul baterii se încorporează şi restul zahărului (25 g) până ce se obţine o spumă tare. Tot de trei ori se pune şi spuma de albuş în aluatul cu făină. Aluatul rezultat se repartizează în trei. Foile se coc la cuptor pentru 45-50 de minute, pe spatele unei forme acoperite cu hârtie de copt.
4. Se bate frişca lichidă şi se omogenizează în crema de lămâie scoasă de la frigider. Foile se umplu cu crema rezultată.
5. Se prepară glazura, pentru care cele două budinci se amestecă cu 100 ml suc de portocale şi zahăr. Restul sucului se pune la fiert şi când începe să fiarbă se adaugă budincile, amestecând mereu pentru a evita producerea de cocoloaşe. Se lasă să se răcească
30 de minute şi apoi se toarnă peste prăjitură. Se lasă la rece de pe o zi pe alta.