Ingrediente pentru prăjitură cu spumă de alune:

Pentru spuma de alune:

● 200 g unt de arahide

● 50 g zahăr brun
● 50 g zahăr alb

● 240 ml frișcă lichidă
● esență de vanilie

● un praf sare

Pentru glazura de caramel:

● 160 g zahăr pudră

● 80 g unt
● 200 ml frișcă lichidă

Pentru servit:

● 200 g biscuiți

● alune
● decorațiuni de ciocolată

1. Pentru spumă, se mixează 125 g unt de arahide cu zahărul și un praf de sare. La viteză mai mică, se pune un sfert din cantitatea de frișcă, se amestecă, se mai adaugă un sfert și se amestecă rar. Restul de frișcă se bate în alt bol cu zahărul alb și vanilia, până ce se întărește. Se pune în trei reprize în amestecul cu unt de arahide. Se dă la rece până la folosire.
2. Pentru glazură, se pune zahărul într-o crăticioară pe foc și, după ce a devenit de culoarea coniacului, adică în 3-4 minute, se trage de pe foc și se pune o parte din frișca lichidă. Se amestecă rapid și apoi se pune restul de frișcă puțin câte puțin. Când nu mai apar bule se pune untul și se amestecă. Dacă amestecul e prea lichid, se mai pune pe foc amestecând. Apoi se lasă la răcit.
3. Pe fiecare biscuite se pune o cantitate de spumă luată cu lingura de înghețată, la mijloc se pune puțin unt de arahide, se toarnă caramel deasupra și, apoi, se dau toate prăjiturelele la rece. Se servește cu decor de alune și ciocolată.