Ingrediente pentru prăjitură cu portocale și glazură de ciocolată:

Pentru blat:

● 4 ouă
● 125 g unt

● 200 g zahăr
● 300 g făină

● 2 portocale
● o linguriță praf de copt

Pentru glazură:

● 100 g ciocolată neagră
● 100 ml frișcă lichidă

Pentru servit:

● o portocală

1. Gălbenușurile se mixează cu untul moale, se adaugă zahărul și zeama de la cele două portocale și se mixează în continuare.
2. Făina se amestecă cu praful de copt, se bat albușurile cu telul și se pun spuma și făina peste crema cu gălbenușuri. Se adaugă coaja rasă a celor două portocale.
3. Se toarnă aluatul într-o formă de copt rotundă unsă cu unt și se coace 45 de minute. Se lasă apoi să se răcească în tavă.
4. Pentru glazură, se fierbe frișca și se toarnă peste ciocolata ruptă. Se amestecă și se toarnă peste blatul răcit. Se servește cu felii de portocală proaspătă.

Dacă ai gem de portocale poți face și această rețetă!