Ingrediente:

  • 400 g pișcoturi
  • o conservă compot de pere
  • Pentru crema de ciocolată:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • Pentru decor:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 20 g ciocolată neagră
  • 1. Într-un vas pus la bain-marie se topește ciocolata în frișcă lichidă. Se dă la rece 3-4ore, după care se bate cu mixerul până se întărește și se obține o cremă.
    2. Se așază într-o tavă un strat de pișcoturi și se stropesc ușor cu zeama din compot. Se ung cu crema de ciocolată, se pun perele tăiate felii, apoi iar pișcoturi înmuiate în compot, cremă de ciocolată, felii de pere, și ultimul strat trebuie să fie de pișcoturi.
    3. Se bate frișca și se pune apoi peste prăjitură. Se ornează cu ciocolată răzuită. Se păstrează la rece.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise