Ingrediente:
1. Se măsoară zahărul cu un pahar de apă, normal, de 200 ml, și se pune într-un castron.
2. Se adaugă 3 oua și 2 gălbenușuri, se freacă și, după ce se obține o cremă spumoasă, se adaugă uleiul, amestecând. Praful de copt se amestecă în făină, se cerne și se adaugă puțin câte puțin, pentru a forma un aluat.
3. Se bat albușurile și se adaugă spuma, coaja de lămâie și esența de vanilie, se amestecă și apoi se ung mâinile cu ulei și se frământă puțin. Se oprește din aluat o cantitate de mărimea unei portocale și i se adaugă puțină făină pentru a fi mai tare.
4. Aluatul se pune în tavă, se întinde deasupra gemul, după gust, și se presară restul de aluat fărâmițat între degete sau trecut prin răzătoare. Se dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Sursa foto:Shutterstock