Ingrediente

Pentru aluat

  • 170 g unt
  • 60 g amidon
  • 70 g migdale
  • 110 g fulgi de ovăz
  • 100 g zahăr
  • 65 ml lapte
  • esență de vanilie

Pentru umplutură

  • 450 g curmale fără sâmburi
  • 2 linguri unt
  • 125 ml apă
  • 125 ml miere

1. Curmalele tăiate bucăți mici se pun pe foc cu unt, apă și miere. Se lasă 10 minute.
2. Pentru aluat, se amestecă cu degetele, într-un vas, untul tăiat, zahărul și amidonul.
3. La robot se mixează fulgii de ovăz și migdalele și apoi se pun peste amestecul de la punctul 2. Se adaugă esența de vanilie și se amestecă adăugând laptele.
4. Se pune un prim strat de aluat într-o formă de copt, se nivelează și se pune umplutura de curmale. Se acoperă cu cealaltă parte a aluatului, se nivelează și se dă la cuptor.

Sursa foto:Shutterstock