Ingrediente pentru prăjitură cu nucă, vișine și cafea:

Pentru foaie:

● 250 g făină

● 140 g untură
● 70 g zahăr

● un ou

● un plic praf de copt
● smântână cât cuprinde

Pentru uns foaia:

● 100 g gem de căpșune
● 100 g vișine fără sâmburi

Pentru blat:

● 6 ouă ● 250 g zahăr
● 200 g nuci măcinate

● 3 linguri făină

Pentru cremă:

● 100 ml cafea
● 150 g zahăr

● 2 linguri cacao
● 3 gălbenușuri

● 150 g zahăr pudră
● 200 g unt

● bombonele decorative

1. Pentru foaie, se amestecă ingredientele și din aluatul obținut se întinde o foaie care se așază în tavă. Peste ea se pun gem de căpșune și vișine fără sâmburi.
2. Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă nucile măcinate și făina. Se toarnă blatul peste foaia unsă cu gem și vișine și se coace la foc potrivit, 30-35 de minute.
3. Se fierbe cafeaua cu zahărul și cacaua. Când s-a răcit, se amestecă treptat cu
gălbenușurile și zahărul pudră, iar la urmă se omogenizează cu untul.
4. Crema se pune peste prăjitura răcită și se ornează cu bombonele.

Vezi traditionalele rețete de gem de cireșe!

S-ar putea să vă placă și…