Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g morcovi rași
  • 175 g făină de migdale
  • 50 g nuci
  • 25 g stafide aurii
  • 75 g făină
  • 175 g zahăr
  • 4 ouă
  • un plic praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • o lămâie
  • 20 g unt pentru tavă

 

Pentru glazură:

 

  • 50 g unt moale
  • 100 g cremă de brânză
  • 2-3 picături esență de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 1/2 morcov ras

 

1. Gălbenușurile și zahărul se amestecă până se obține o cremă spumoasă, albă. Se adaugă coaja de lămâie, făina, sarea, praful de copt, făina de migdale și nucile tăiate nu foarte mare.
2. Se amestecă bine, se adaugă apoi morcovii rași și sucul de lămâie. Se amestecă din nou și se pun stafidele.
3. Se bat albușurile spumă, se adaugă în compoziție și se amestecă ușor. Aluatul se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt. Se coace 45 de minute și se lasă să se răcească.
4. Pentru glazură, untul se freacă bine cu zahărul si esența, se adaugă crema de brânză, se amestecă și se întinde glazura peste prăjitură. Se presară morcovul ras și se dă la frigider 12 ore.

Sursa foto: Shutterstock