Ingrediente:
► 300 g miere
► 2 ouă
► o linguriță bicarbonat
► 500 g făină
► o linguriță zeamă de lămâie
► un praf sare
► o linguriță scorțișoară
Pentru cremă:
► 3 gălbenușuri
► 3 linguri făină
► 250 ml lapte
► 200 g miere
► zeama de la 1-2 lămâi
► 400 g unt
► un plic zahăr vanilat

1. Se pune mierea ușor încălzită într-un bol și se amestecă cu ouăle, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, sarea, scorţişoara și făina cernută. Se formează un aluat care se lasă 3-4 ore, la temperatura camerei.
2. Între timp, se freacă gălbenușurile cu mierea, se adaugă făina și laptele cald şi se pun la foc, amestecând continuu, până când compoziția începe să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
3. Se freacă separat untul, apoi se amestecă cu crema răcită. La sfârșit, se adaugă vanilia și zeama de lămâie strecurată.
4. Aluatul se împarte în patru părți egale, din fiecare întinzându-se câte o foaie subțire, care se coace pe rând, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. Foile coapte se scot din tavă și se lasă să se răcorească. Se umplu cu cremă şi se serveşte pudrată cu zahăr.