Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutura cu mac:
Pentru stratul de brânză:
1. Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul
până se obține un amestec cremos în
care se adaugă oul, apoi făina amestecată
cu sarea și praful de copt. Se omogenizează
bine și se întinde un aluat care se
transferă în forma de copt, acoperind și
pereții. Se umple tava cu boabe de fasole și se
coace 20 de minute. Apoi, se scot boabele
și se lasă la răcit. Boabele de fasole vor face ca aluatul să nu se umfle inestetic.
2. Pentru stratul de mac, acesta se râșnete
și apoi se pune pe foc cu laptele și zahărul.
Se lasă să dea un clocot amestecând,
se trage de pe foc și se pun stafidele. Se
amestecă și se toarnă peste aluatul copt
și răcit.
3. Brânza se mixează cu smântâna și apoi
se adaugă zahărul. Se amestecă, se pune
un ou, se amestecă și se adaugă și al
doilea ou. Se pun coaja și sucul celor două
lămâi, apoi amidonul.
4. Se toarnă crema peste cea cu mac, se
mișcă ușor tava pe masă pentru a ajuta
la nivelare și se dă la cuptor pentru o oră.
Apoi, se stinge focul și se lasă această prăjitură cu mac și brînză în cuptor, să
se răcească.
Sursa foto:Thinkstock