Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g unt topit
  • 2 ouă
  • o lămâie
  • un plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • o lingură cu vârf semințe de mac
  • un praf sare
  • Pentru glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • Pentru servit:

  • fructe din compot sau dulceață
  • 1. Se răzuie coaja lămâiei și apoi se presează de suc. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea și zahărul.
    2. Se face un gol și se pun ouăle, untul topit, laptele, sucul și coaja de lămâie.
    3. Se amestecă, se pune cantitatea de mac și se toarnă compoziția în formă. Se coace 30 de minute și apoi se lasă la răcit în totalitate.
    4. Pentru glazură, zahărul se freacă bine cu sucul de lămâie, se întinde deasupra prăjiturii și se lasă să se închege. Se servește alături de fructe din compot sau dulceață.

    Sursa foto:Shutterstock