► Ingrediente
Pentru aluat:
►5 ouă
►225 g unt
►un praf sare
►225 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
►250 g făină
►30 ml smântână
Pentru umplutură:
►4 lămâi
►250 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
►200 g pesmet
►zahăr pudră pentru ornat

► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi cel vanilat. Se adaugă ouăle, praful de sare, smântâna şi, la final, făina cernută.
2. Se încorporează şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 150°C.
3. Se curăţă lămâile, inclusiv de pieliţele albe şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se obţine un piure acrişor, care se fierbe până dă în clocot, apoi se adaugă pesmetul. Crema se întinde peste blatul copt şi se pudrează apoi cu zahăr.