Ingrediente pentru prăjitură cu iaurt și mango:

Pentru blat:

● 200 g făină

● 100 g zahăr

● 50 g unt nesărat
● 200 ml frișcă lichidă

● 100 ml lapte

● 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură:

● un kg iaurt

● 100 g zahăr pudră
● gelatină pentru un kg de produs

● fructe de mango din compot

Pentru servit:

● frișcă

● fructe din compot

1. Pentru blat, se pun într-un vas zahărul, făina și praful de copt.
2. Untul tăiat cubulețe se pune pe foc cu laptele și, după topire, se adaugă frișca. Se amestecă, se pune peste făină și se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15-20 de minute. După ce se răcește, se taie în 3 foi egale.
3. Pentru umplutură, fructele de mango și iaurtul se scurg foarte bine. Separat, se pregătește gelatina conform indicațiilor de pe pachet, apoi se amestecă bine cu iaurtul, zahărul și fructele.
4. Se montează prăjitura, cu crema de iaurt între foile de blat și se lasă până a doua zi la rece. Se servește cu frișcă bătută și fructe din compot bine scurse.

Sursa foto: Shutterstock

Vă recomand și rețeta de pui cu mango!