Ingrediente pentru prăjitură cu glazură de ciocolată:

● 2 pahare iaurt

● 3 pahare făină

● 1,5 pahar zahăr pudră

● 1,5 plic praf de copt
● o linguriță vanilie

● un praf sare

● 60 g unt topit

Pentru glazură:

● 50 g ciocolată neagră

● 50 g unt

Pentru servit:

● nucă de cocos

1. Se golește iaurtul într-un vas, se spală recipientul, se usucă și se folosește pentru măsurarea celorlalte ingrediente.
2. Se adaugă făina și zahărul, praful de copt și vanilia, se amestecă, apoi se toarnă untul topit.
3. Se amestecă și se toarnă aluatul alb într-o tavă unsă cu margarină și presărată cu făină și se
lasă la cuptor pentru 45 de minute.
4. Ciocolata topită și răcorită se amestecă bine cu untul topit și se toarnă apoi deasupra prăjiturii scoase de la cuptor. Se presară cu fulgi de nucă de cocos și se poate servi.

Eu vreau să fac azi si această halva de cafea. Te încumeți și tu la rețeta asta?

Și dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina