Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 125 g făină
  • 125 g zahăr
  • o linguriță zahăr vanilinat
  • Pentru stratul de frișcă:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • colorant roșu
  • Pentru stratul superior:

  • 200 g fructe roșii congelate
  • 2-3 plicuri gelatină roșie
  • 1. Pentru blat, ouăle, zahărul și
    zahărul vanilinat se amestecă și
    se pun la bain-marie.
    2. Se amestecă pe foc pentru
    a deveni o cremă, apoi se mixează
    timp de 15 minute până
    ce se răcește. Se adaugă făina,
    se amestecă și se toarnă într-o
    tavă de copt. Se lasă la cuptor
    maximum 30 de minute. Apoi
    se scoate și se lasă la răcit.
    3. Frișca foarte rece se bate și
    apoi i se adaugă colorantul.
    4. Se pune blatul într-o tavă, se
    așază frișca, se pun fructele decongelate
    și se toarnă gelatina.
    Se dă la rece pentru 2-3 ore.

    Sursa foto:Shutterstock