Ingrediente pentru prăjitură cu frișcă și banane:

Pentru blat:

● 300 g biscuiți sfărâmicioși
● 100 g unt

● un praf de scorțișoară

Pentru umplutură:

● 4-5 banane
● 1-2 foi gelatină

Pentru servit:

● 250 ml frișcă lichidă
● 50 g ciocolată

1. Pentru blat, se mărunțesc biscuiții și se pun într-un vas. Se toarnă untul topit, se presară scorțișoara și se amestecă. Se pune amestecul rezultat într-o formă de copt cu pereți detașabili și se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate și se lasă la răcit.
2. Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicațiilor de pe pachet și apoi se amestecă bine cu bananele transformate în piure. Se umple aluatul de tartă.
3. Se lasă prăjitura să stea 4 ore la frigider și se servește cu frișca rece bătută și ciocolată trecută prin răzătoare.

Să încercați și acest chec cu banane!