Ingrediente pentru prăjitură cu cremă și căpșune:

Pentru blat:

5 ouă

125 g făină

125 g unt

125 g zahăr

un plic zahăr vanilat
125 g ciocolată neagră

un plic praf de copt

Pentru stratul de brânza:

250 g cremă de brânză

50 g zahăr pudră

Pentru stratul de căpșune:

300 g căpșune

un plic gelatină roșie de decor

1. Patru gălbenușuri se freacă bine cu zahărul până ce se obține o cremă albă și apoi i se adaugă un ou întreg.
2. Se pun untul topit și făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cernută.
Se separă aluatul în două: într-o parte se pune zahărul vanilat și în cealaltă se adaugă ciocolata topită la bain-marie. Se bat spumă cele 4 albușuri și se repartizează în mod egal în cele două aluaturi. Se amestecă cu delicatețe, apoi se toarnă în straturi alternative într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor
pentru 35 de minute și apoi se lasă să se răcească în totalitate.
3. Crema de brânză se amestecă bine cu zahărul pudră, apoi se așază deasupra aluatului răcorit și se pun căpșunele tăiate, în mai multe straturi.
4. Se prepară gelatina de decor conform indicațiilor de pe pachet și se toarnă peste căpșune. Se lasă la rece de pe o zi pe alta.

S-ar putea să-ți placă și…