Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zahăr brun
  • 30 g migdale măcinate
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 200 g margarină rece
  • 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 4 linguri coniac
  • 200 g curmale

1. Curmalele și coniacul se pun într-un vas și se lasă 4 ore.
2. Pentru aluat, ingredientele se amestecă și se frământă. Se lasă la frigider 30 de minute. Se scoate, se împarte în două. Se întinde prima parte într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu puțină făină.
3. Curmalele se trec prin mașina de tocat pentru a obține o pastă și apoi se pun ca umplutură.
4. Se întinde și a doua parte de aluat și se pune foaia deasupra umpluturii de curmale. Se înțeapă cu o furculița, apoi se coace 30-40 de minute.

Sursa foto:Shutterstock