Ingrediente pentru „Prăjitură cu Cola”:
Pentru blat:
4 gălbenușuri
200 g zahăr
o lingură cacao
12+3 linguri suc pe bază de cola
200 g făină
4 albușuri
100 g zahăr
un plic praf de copt
Pentru cremă:
400 ml lapte
un pachet budincă de vanilie
2 linguri zahăr tos
200 g zahăr pudră
50 g fulgi nucă de cocos
Pentru ornat:
fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
1.Se freacă gălbenușurile cu zahărul, praful de copt, cacao, sucul pe bază de cola, făina.
- Cele patru albușuri se bat spumă cu 100 g zahăr și se combină în compoziția de mai sus. Se unge tava bine, se dă aluatul la cuptor și se coace. După ce s-a copt, se taie în două foi. Se însiropează cu 2-3 linguri de suc pe bază de cola.
- Pentru cremă, se pune la fiert laptele cu praful de budincă de vanilie și zahărul tos. Se lasă apoi la rece și se amestecă bine cu zahărul pudră, nuca de cocos, apoi se pune între cele două foi.
- Se unge cu cremă prăjitura și deasupra și se presară fulgii de nucă de cocos.
Ce zici, ai vrea sa mananci prajitura Fanta?
Sursă foto: Georgeta Dobrin