Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată și scorțișoară:

Pentru blat:

4 ouă
120 g zahăr
120 g făină
15 g cacao
1/2 linguriță scorțișoară

Pentru tavă:

30 g unt
30 g făină

Pentru cremă:

200 g ciocolată
300 ml frișcă lichidă

Pentru crema de decor:

80 ml apă
240 g zahăr
80 g cacao
1/4 linguriță scorțișoară
160 ml frișcă lichidă
12 g foi gelatină
50 g ciocolată albă

1. Se pregătește întâi crema, pentru care se topește ciocolata ruptă bucăți, se adaugă apoi frișca, se amestecă și se dă la frigider.
2. Între timp, pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se pun la bain-marie și se amestecă cu telul. După ce s-a transformat într-o cremă, se scoate de la bain-marie și se mixează până la completa răcire. Se amestecă făina cu cacaua și scorțișoara, se cern și se adaugă. Se amestecă bine, se toarnă în tava de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Se lasă la cuptor 20-25 de minute.
3. Pentru crema de decor, apa și zahărul se pun la fiert pentru a face un sirop care, la primul clocot, se toarnă peste cacao.
Se amestecă cu telul, se pune gelatina la înmuiat în apă rece și frișca se clocotetșe. I se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă și apoi se pune peste compoziția cu cacao. Se pune și scorțișoara și se amestecă energic până ce se răcește.
4. Crema de interior se scoate de la frigider și se mixează cu frișca, se taie blatul în două sau trei foi și se recompune apoi pe un platou cu cremă la mijloc. Se toarnă crema de decor, se topește ciocolata albă și se toarnă în fir subțire. Apoi, cu o scobitoare, se desenează modele cu delicatețe.

Dacă îți este poftă de încă un desert de ciocolată, încearcă o delicioasă rețetă de amandina