Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată și caramel:

Pentru blat:

● 50 g alune măcinate

● 50 g făină de migdale
● 100 g zahăr + 30 g

● 4 albușuri

● un praf sare

Pentru stratul de caramel:

● 200 g zahăr ● 60 ml apă

● 60 ml frișcă lichidă
● 350 g unt

● 4 albușuri

Pentru glazură:

● 200 g ciocolată neagră

● 100 ml frișcă lichidă

● 50 g alune măcinate fin

1. Pentru blat, se amestecă alunele măcinate cu făina de migdale și cele 100 g zahăr.
2. Albușurile se bat cu un praf de sare și, când începe să se formeze spuma, se adaugă cele 30 g zahăr. Se pune o treime din spumă peste amestecul de făină și zahăr, se amestecă, iar se pune o parte, iar se amestecă și se pune apoi ultima parte. Se coace 20 de minute aluatul pus într-un strat subțire în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
3. Pentru caramel, 130 g zahăr și apă se pun pe foc și, când au ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul și se lasă să se coloreze. Se trage de pe foc și se pune frișca în mai multe reprize amestecând. Se mixează untul, iar albușurile se bat la bain-marie cu restul de zahăr până ce acesta se topește. Se scot de la bain-marie, se mixează  pentru a obține o spumă în care se adaugă untul în trei reprize și apoi caramelul. Se amestecă foarte bine.
4. Blatul răcit se așază într-o tavă, se întinde crema caramel și se toarnă glazura obținută din frișca fiartă amestecată cu ciocolata și apoi alunele. Se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru 3 ore.

S-ar putea să-ți placă și…