Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată și brânză:

Pentru umplutură:

● 200 g ciocolată

● 250 g cremă de brânza

● 300 ml frișcă lichidă
● 120 g zahăr

● o linguriță esență de vanilie

Pentru blat:

● 150 g biscuiți cu ciocolată

● 130 g unt

Pentru glazură:

● 100 g ciocolată

● 50 ml frișcă lichidă

1. Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit, se așterne amestecul într-o tavă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt. Se dă la rece.
2. Ciocolata se rupe bucăți și se pune la topit la bain-marie. Se mixează apoi crema de brânză cu ciocolata topită, se adaugă vanilia și zahărul și se mixează.
3. Se bate frișca foarte rece și se adaugă în trei reprize, se toarnă la final peste stratul de biscuiți.
4. Se lasă la congelator 6 ore. Cu 25 de minute înainte de servire, se scoate și se îmbracă cu amestec de ciocolată și frișcă clocotită și apoi bătute împreună.

Îți recomand și rețeta asta de bulz!