Iata cum prepari «Prăjitură cu ciocolată»

Ingrediente: ● 6 linguri zahăr ● 6 linguri făină ● o lingură cacao ● 6 ouă ● 5 g praf de copt pentru cremă: ● 100 ml lapte ● 350-400 ml frișcă lichidă ● o cutie lapte condensat ● un plic gelatină

Pentru glazură: ● 140 g unt ● 2 linguri ulei ● 3 linguri apă ● 250 g ciocolată neagră pentru sirop: ● 300 ml apă ● 150 g zahăr

Mod de preparare: 1. Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul treptat și se bate până ce compoziția devine ca o bezea, iar zahărul s-a topit. Peste albușurile spumă se adaugă gălbenușurile, se amestecă ușor, apoi se pune făina în ploaie, amestecată cu praful de copt și cacao. Se coace un blat
într-o tavă mijlocie, tapetată.

2. Pentru cremă, se hidratează gelatina în puțină apă, apoi se toarnă laptele cald și se amestecă. În frișca bătută se adaugă laptele condensat și gelatina, apoi se amestecă ușor.

3. Pentru glazură, într-o cratiță se pun toate ingredientele și se topesc la foc mic, se amestecă și se dă compoziția la rece. Pentru sirop, se fierb apa cu zahărul și se dă la răcit.

4. Se taie blatul în două foi, care se însiropează. Pe o foaie de blat se întinde jumătate din cremă și se dă la rece până ce crema se întărește. Peste crema întărită se întinde jumătate din glazură și se dă iar la rece, apoi se întinde restul de cremă și se așază al doilea blat peste care se întinde restul de glazură. După preferință, se poate decora cu bombonele din comerț.