Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g margarină
  • 4 linguri suc de lămâie
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • un gălbenuș
  • Pentru umplutură:

  • 750 g brânză de vaci
  • 125 g unt
  • o lingură gris
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • 1. Făina se amestecă bine cu zahărul, gălbenușul, sarea și sucul de lămâie. Se adaugă margarina rece și praful de copt. Se amestecă și se dă la rece. Jumătate din cantitate se pune într-o formă de copt.
    3. Pentru umplutură, se amestecă untul cu zahărul și gălbenușurile. Grisul se amestecă apoi cu brânza de vaci. Se bat albușurile si se adaugă peste brânză după ce amestecul cu unt a fost încoporat celui cu brânză.
    4. Se pune amestecul de brânză peste primul strat de aluat, restul aluatului se pune deasupra prin presărare și se dă la cuptor pentru 60 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock