Ingrediente pentru prăjitura Coconitos:

Pentru blat:

● 100 g fulgi de nucă cocos sau miez de nucă măcinat
● 7 albușuri

● 12 linguri zahăr
● 4 linguri făină
● 1/2 linguriță bicarbonat sau praf de copt
● o foaie de napolitană

Pentru cremă de prăjitură Coconitos:

● 7 gălbenușuri
● 200 g zahăr

● 4 linguri lapte
● semințe de la o păstaie de vanilie
● 250 g unt

● 2 pliculețe cafea solubilă
● 250 ml frișcă

1. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă făina, praful de copt și nucă. Se omogenizează, se întinde pe foaia de napolitană și se bagă la cuptor. Se lasă la răcit.
2. Pentru cremă, gălbenușurile, împreună cu 150 g zahăr, laptele și vanilia se pun la bain-marie până se îngroașă, apoi se lasă la răcorit. Untul se spumează cu restul de zahăr și cafeaua solubilă, apoi se adaugă crema răcită. Separat se bate frișca.
3. Peste blat se pune crema apoi frișca. Se ornează cu ciocolată rasă sau dungi din glazură de cicocolată.

Vrei să mai încerci altă rețetă cu nucă de cocos? Încearcă această prăjitură cu cremă de cocos!

Data viitoare ce-ar fi sa incerci prajitura Alba ca Zapada?

Încercați și această rețetă delicioasă de prajitura tavalita cu cocos