Ingrediente

  • 300 g făină
  • 220 g unt
  • o linguriţă praf de copt
  • 3/4 linguriţă bicarbonat
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut
  • esenţă de vanilie
  • un praf sare
  • Pentru caramel:

  • 150 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • alune
  • 80 g unt
  • un praf sare
  • 1. Zahărul și 200 g unt se freacă. Se adaugă vanilia, ouăle şi laptele bătut, făina amestecată cu praful de copt, sarea și bicarbonatul și se amestecă bine. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu restul de unt și se coace 35-40 de minute.
    2. Pentru caramel, se pune zahărul la topit şi, când a devenit de culoare arămie, se trage de pe foc şi se toarnă frişca. Se amestecă repede, se adaugă untul, se amestecă, se pune pe foc 2 minute, se adaugă sare şi apoi se toarnă peste prăjitura răcită. Se ornează cu alune.

    Sursa foto: Shutterstock