Ingrediente:

Pentru blat ADORATA:

  • 200 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri lapte
  • Pentru umplutură:

  • 550 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 4 ouă
  • 120 g unt
  • 2 linguri amidon
  • Pentru ornat:

  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1. Pentru blat, se topește ciocolata împreună cu laptele, apoi se lasă la răcit.
    2. Într-un vas se bat bine ouăle cu zahărul, se adaugă ciocolata topită, treptat, uleiul, făina și praful de copt. Se toarnă 3/4 din aluat într-o tavă de prăjituri.
    3. Între timp, se pregătește repede umplutura de brânză. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bine bătute, untul și amidonul. Se așază umplutura deasupra blatului de ciocolată, se uniformizează, se toarnă apoi deasupra și restul de aluat și se dă prăjitura la cuptor pentru 20-30 de minute.
    4. Se scoate și se servește Adorata pudrată cu zahăr.

    Sursa foto:Shutterstock