Ingrediente pentru portofele de pui cu spanac:

● un piept de pui

● 500 g spanac
● o lingură muguri de pin
● o ceapă mică uscată
● 2 felii bacon
● 2 căței usturoi
● 100 g unt
● o lingură ulei ● sare ● piper

Pentru servit:

● 200 g paste
● 2-3 roșii uscate
● 2-3 fire pătrunjel

1. În 50 g unt topit se pun la călit ceapa, usturoiul și spanacul curățat, spălat, bine scurs și tocat. Se potrivește gustul de sare și piper. Se lasă până ce se evaporă apa foarte bine.
2. Mugurii de pin și baconul se prăjesc separat, în aceeași tigaie, fără grăsime.
3. Carnea se feliază pentru a obține un sendviș. Între două felii de carne se așază spanac, o bucată de bacon, muguri de pin ușor mărunțiți. Se prind cu scobitori.
4. În restul de unt topit cu ulei se prăjesc portofelele de pui pe ambele părți. Se servesc cu paste fierte, roșii uscate tăiate mărunt și decor de pătrunjel.

Să încerci și rețeta de saramură de pui!