Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru sos:
Pentru garnitură:
1. Carnea de porc tăiată cuburi se pune cu sosul de soia, vinul, cele 5 arome, bicarbonatul și amidonul. Se lasă la rece pentru o oră.
2. Ingredientele pentru sos, în afară de amidon și apă, se pun într-un vas pe foc, se adaugă legumele pentru garnitură și ananasul și se lasă sa fiarbă 10 minute.
După acest timp se adaugă amidonul diluat cu 50 ml apă, se mai lasă un minut pe foc și se trage deoparte.
3. Pentru aluat, se amestecă făina, amidonul, albușul și se adaugă apa caldă, puțin câte puțin, pentru a obține un aluat ca de șnițele, potrivit de gros. Se toarnă acest aluat peste carnea de porc. Se încinge o baie de ulei și apoi se pun la prăjit bucățile de carne de porc trecute prin aluat. Se scot pe șervete de hârtie și apoi se pun din nou la prăjit.
4. Apoi, după a doua prăjire, uleiul se scoate din tigaie, se pune sosul dulce acrișor cu legumele pentru garnitură, se adaugă carnea de porc și se lasă pe foc 5 minute. Se servește alături de orezul fiert simplu.
Sursa foto:Shutterstock