► Ingrediente
►o bucată muşchi subţire porc
►o lingură ulei
►salvie
Pentru sos:
►o ceapă
►6 căţei usturoi
►30 ml ulei
► ghimbir ras
►chimen măcinat
►piper de Cayenne
►scorţişoară măcinată
►un kg ardei gras copt
►zahăr brun
►o lingură sos de soia
►2 linguri suc de lămâie
► Preparare:
1. Carnea se unge cu ulei şi se presară cu salvie tocată, se aşază în tavă şi se dă la cuptor. 2. În robot se mixează ceapa tăiată mărunt, usturoiul, uleiul, ghimbirul, chimenul, piperul şi scorţişoara. Pasta se pune la călit, la foc mic, 5 minute, apoi se adaugă zahărul, sosul soia şi se mai lasă pe foc 2 minute.
3. Ardeii copţi se dau prin robot apoi se pun peste sosul cu soia. Se adaugă 60 ml apă şi se mai fierbe 5 minute. La final se pune sucul de lămâie.
4. Muşchiul se serveşte cu sosul turnat deasupra.