► Ingrediente
Pentru aluat:
►1/2 kg făină
►300 ml apă
►un cub drojdie proaspătă
►o linguriţă sare
►o linguriţă zahăr
►50 ml ulei
Pentru umplutură:
►o ceapă
►3-4 dovlecei
►360 g brânză feta
►o legătură mărar
Pentru uns:
►2 gălbenuşuri
►2 linguri lapte
► Preparare:
1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu sare şi zahăr. Se lasă 5 minute, apoi maiaua se toarnă peste făină şi ulei şi se frământă. Se adună într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră.
2. Dovleceii se răzuie, se scurg bine şi se călesc cu ceapa tocată mărunt, 10 minute, apoi se amestecă cu mărarul. Brânza se mărunţeşte cu furculiţa.
3. Aluatul se împarte în 8-10 părţi, care se întind cu sucitorul şi se umplu cu 2-3 linguri de dovlecei cu mărar şi brânză. Se adună marginile, se ung cu gălbenuş şi lapte şi se coc.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/18_cdc5ccba4649969283487a33c28b26da.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/18_2c02205ad929d659ea55f1f86070dae2.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/18_dda41d4bc14427cff2c373e2a7a16887.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/23_fa755fa356975025e72841cc9acc0e48.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/23_b39d3792d954bb3d94a2fd2799a70337.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/23_cf2641d5a75fc7ace2f8bb8cf6a23a78.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/22_d9da438d538f7755f8c4d7f85a9334c5.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/22_58a825721eee84b48c572a6c3ccc1f75.jpg)
RECOMANDĂRI
Zacuscă de fasole - Top 5 cele mai bune rețete
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/13_93c86c915482186db3ff07b2cff59966.jpg)
Libertatea.ro
Castraveți murați în oțet – rețete pentru iarnă
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/13_8fe70ba12ac3a48a02ec0534bc70b031.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/13_e552c6405a553dbed4c7bcdcc3f7a5d6.jpg)