► Ingrediente
Pentru aluat:
►1/2 kg făină
►300 ml apă
►un cub drojdie proaspătă
►o linguriţă sare
►o linguriţă zahăr
►50 ml ulei
Pentru umplutură:
►o ceapă
►3-4 dovlecei
►360 g brânză feta
►o legătură mărar
Pentru uns:
►2 gălbenuşuri
►2 linguri lapte

► Preparare:
1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu sare şi zahăr. Se lasă 5 minute, apoi maiaua se toarnă peste făină şi ulei şi se frământă. Se adună într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră.
2. Dovleceii se răzuie, se scurg bine şi se călesc cu ceapa tocată mărunt, 10 minute, apoi se amestecă cu mărarul. Brânza se mărunţeşte cu furculiţa.
3. Aluatul se împarte în 8-10 părţi, care se întind cu sucitorul şi se umplu cu 2-3 linguri de dovlecei cu mărar şi brânză. Se adună marginile, se ung cu gălbenuş şi lapte şi se coc.