►un kg aluat franțuzesc
►300 g roșii cherry
►150 g brânză
►sare ►piper
►200 g mozzarella
►150 g cașcaval
►200 g spanac fiert
►4 felii de șuncă
►3-4 fire pătrunjel
►50 g măsline feliate
►un ou pentru uns
►hârtie de copt
1. Se scoate pentru început aluatul și se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. Separat, se scoate și spanacul. Se pune în sită și se acoperă cu o folie. După ce s-a dezghețat, se călește în puțin ulei și se lasă să se răcorească.
2. Spanacul se condimentează cu sare și piper. Se taie brânza și mozzarella cubulețe și cașcavalul se rade pe răzătoarea mică.
3. Aluatul se întide cu sucitorul pe o planșetă și se porționează. Se aranjează în forme mici de pizza, se ung cu gălbenuș bătut și se asezonează cu ingredientele pregătite. Se pune primul strat de cașcaval, spanac, roșii tăiate feliuțe și șuncă.
4. Se bagă în cuptorul încins, la 180°C. După ce s-au copt, se scot și se servesc. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2022/11/bianca-pop-sub-stratament-dupa-ce-a-fost-muscata-de-un-paianjen.jpg)