Ingrediente plăcintă:

Pentru aluat:

✽ 120 g untură ✽ 450 g făină
✽ 1/2 linguriță sare
✽ 4 linguri lapte
✽ 150 ml apă caldă
✽ un gălbenuș pentru uns

Pentru umplutură:

✽ 500 g carne

✽ 200 g burtă de porc
✽ o lingură cimbru

✽ o lingură salvie
✽ 1/4 linguriță nucșoară ✽ 1/2 linguriță sare
✽ 1/2 linguriță piper

1 Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea și se cerne. Untura și laptele se pun pe foc cu apa pentru a topi toată untura și apoi se toarnă peste făină. Se amestecă cu lingura de lemn și apoi se frământă bine, circa 10 minute. Se lasă deoparte până se face umplutura, dar se mai frământă din când în când de două ori.
2 Se toacă toata carnea, se pune într-un vas, se adaugă condimente, se amestecă cu mâna, se adună într-o bilă mare și se lasă deoparte.
3 Se oprește o treime de aluat pentru capac, restul aluatului se întinde și se transferă în forma de copt.
4 Se pune umplutura care se aranjează frumos, se acoperă cu capacul de aluat, se unge cu gălbenuș, se face o gaură pentru a lăsa aburii să iasă și se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mare și două ore la foc mic. Se lasă să se răcească în forma de copt.