Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • sare
  • un ou
  • 120 ml apă
  • 50 ml ulei
  • Pentru umplutură:

  • 150 g ton
    în suc propriu
  • 2 ardei grași
    de culori diferite
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 dovlecel
  • 5 căței usturoi
  • o ceapă
  • 200 ml bulion
  • 4 linguri ulei
  • un gălbenuș
  • sare
  • piper
  • 1. Într-o crăticioară se clocotesc
    apa, uleiul și un praf de sare. Se
    ia de pe foc și se pune făina.
    2. Se amestecă, se adaugă oul
    și se framântă. Se pune aluatul
    30 de minute la frigider.
    3. În ulei încins se pun toate
    legumele mărunțite, sare, piper.
    După ce s-au călit, se pune bulionul
    și se mai lasă 10 minute.
    4. Aluatul se împarte în două.
    O parte se pune într-o forma
    tapetată cu hârtie. Se adaugă
    tonul, apoi legumele călite,
    se acoperă cu a doua parte a
    aluatului, se unge cu gălbenuș
    și se coace.

    Sursa foto:Shutterstock