Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 25 g drojdie
  • o linguriță zahăr
  • 150-200 ml apă caldă
  • Pentru umplutură:

  • 1/2 capățână varză acră
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă
  • 3 ouă
  • 1. Se face maiaua din drojdie,
    zahăr și puțină apă, care se
    lasă puțin la dospit. În făină se
    tornă maiaua, se amestecă și
    se adaugă uleiul. Se toarnă apa
    și se framântă până ce aluatul
    se desprinde de pereții vasului.
    Coca se lasă la crescut.
    2. Ceapa tocată și morcovul ras
    se călesc în ulei. Se adaugă varza
    fideluță și se înăbușă 20 de minute,
    amestecând. Ouăle fierte
    tari se taie cubulețe. Jumătate
    din aluat se așază în tava de copt
    unsă, se pune varza, apoi ouăle
    și se acoperă cu restul aluatului.
    Se coace 40 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock