Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 125 g făină
  • 100 g smântână
  • 5 ouă
  • 100 g maioneză
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 varză medie
  • o ceapă
  • 200 g branză feta
  • sare
  • Pentru copt:
  • semințe diverse
  • 25 g unt
  • o lingură pesmet
  • Preparare:

    1. Varza se toacă mărunt,
    se presară cu sare și se lasă
    deoparte.
    2. Pentru aluat, se amestecă
    făina, praful de copt și sarea. În
    alt vas, se amestecă smântâna,
    maioneza și ouale bătute usor.
    Apoi se amestecă cu făina.
    3. În tava unsă cu unt și presărată
    cu pesmet se pune
    jumătate din aluatul cu faină,
    se presară varza bine presată
    peste care se pun cubulețele de
    brânză și ceapa tocată mărunt
    și se acoperă cu restul aluatului.
    Se presară cu semințe și se lasă plăcinta cu varză
    o oră la cuptor.

    Credit foto: Shutterstock