Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • un praf sare
  • 15 g zahăr
  • 300 g unt moale
  • 2 gălbenușuri
  • 250 ml apă
  • Pentru umplutură:

  • 5 piersici
  • 100 g zahăr
  • 50 g făină
  • 2 linguri unt
  • scorțișoară
  • Pentru copt:

  • un ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1. Pentru aluat, se pun în mixer făina, sarea, zahărul și untul.
    2. Se mixează, se adaugă gălbenușurile și apa, se amestecă, apoi aluatul se învelește în folie și se lasă două ore la frigider.
    3. Pentru umplutură, se amestecă făina cu zahărul și scorțișoara și apoi li se adaugă felii de piersică.
    4. Aluatul se împarte în două, o parte se
    întinde și se pune în tava de copt, se așază piersicile, se repartizează untul deasupra lor și se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se unge cu ou bătut, se găurește, se presară cu zahăr și se coace 35 de minute maximum.

    Sursa foto: Shutetrstock