Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • un praf sare
  • 2 gălbenușuri
  • câteva linguri apă
  • Pentru umplutură:

  • 50 g unt
  • 500 g filé de pește alb
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • Pentru copt:

  • unt pentru tavă
  • un galbenuș
  • 2 linguri lapte
  • 1. Peștele se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, se face un sos alb din unt, făină și lapte. Apoi, peștele se scurge și se desface fâșii mici.
    Se potrivește gustul de sare și piper.
    2. Pentru aluat, în făina cu sare se pune untul tăiat cubulețe. Se desface cu degetele, se pun gălbenușurile, se amestecă și apoi, pentru a ajuta la legarea aluatului, se adaugă câteva linguri de apă.
    3. Aluatul se împarte în două și se întind două foi pe masa presărată cu un pic de făină. O foaie se pune ca bază într-o formă de copt unsă cu unt.
    4. Se adaugă amestecul de pește și sos alb, se acoperă cu a două foaie care se unge cu gălbenuș amestecat cu lapte. Se lasă plăcinta cu pește la cuptor pentru 30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock