Ingrediente pentru plăcintă cu legume și parmezan:
● 200 g aluat congelat
● 2 ardei grași de culori diferite
● 2 linguri boabe de porumb
● 2 legături ceapă verde
● un dovlecel
● 2 linguri sos de roșii
● puțin parmezan
● o lingură ulei
● sare ● piper
1. În ulei se călesc ceapa tocată și dovlecelul tăiat cuburi mici. Se presară cu sare, piper și se lasă 5 minute pe foc.
2. Aluatul se desface din pachet și se așază în tava de copt tapetată cu hârtie.
3. Se unge aluatul cu sos de roșii, lăsând o bandă de 3-4 cm de jur-împrejur. Se pun dovleceii cu ceapa.
4. Se adaugă porumbul trecut sub un jet de apă și bine scurs, ardeii tăiați cuburi mici. Se întorc marginile lăsate libere peste legume, se presară parmezanul și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
O altă plăcintă pe care o recomand este această plăcintă cu pește!
Sursa foto: Shutterstock