Ingrediente
►500 g aluat de plăcintă
►2 cepe
►6 roșii
►2-3 căței usturoi
►200 g ciuperci
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►2 lingurițe ulei de măsline
►2 ardei copți
►1-2 dovlecei
►150 g cașcaval
►busuioc verde și uscat
►cimbru uscat
1. Aluatul se scoate cu aproximativ o oră de la rece și se lasă să se încălzească la temperatura camerei.
2. Între timp, se pregătește umplutura. Se curăță dovleceii și ciupercile, se spală, se scurg bine de apă și se taie mărunt. Ceapa și usturoiul se dau pe răzătoare și se călesc în uleiul de măsline amestecat cu cel de floarea-soarelui.
3. După ce s-au înăbușit bine ceapa și usturoiul, se adaugă legumele tocate mărunt. Se lasă să scadă, se condimentează cu sare și piper, după gust și, la sfârșit, se adaugă roșiile tăiate rondele.
4. Se întinde aluatul cu sucitorul și se aranjează în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se toarnă compoziția de legume și se presară cașcavalul ras. Se bagă în cuptor și, după ce s-a rumenit, se servește ornată cu busuioc proaspăt.