Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g făină

2 pahare mici iaurt

120 g margarină rece

Pentru umplutură:

700 g pulpă dovleac

200 g zahăr

2 linguri margarină

o linguriţă scorţişoară

100 g miez de nucă

Pentru servit:

100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Se taie margarina în bucăţi care se învelesc în folie de aluminiu şi se dau la congelator pentru 10 minute.
  2. Într-un vas, se pune făina şi margarina rece şi se mixează grosier. Se adaugă cele două pahare mici de iaurt bine scurs şi se mixează pentru a obţine un aluat omogen. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se dă la rece pentru o oră.
  3. Între timp, se pregăteşte umplutura pentru care dovleacul trecut prin răzătoare se pune la călit în margarina topită. Se adaugă zahărul, scorţişoara și miezul de nucă tăiat grosier şi se lasă pe foc circa 10-15 minute.
  4. Aluatul se scoate de la rece şi se întinde pe masa presărată cu făină, într-o foaie de un cm. Se taie foaia în trei şi partea din stânga se aşază peste cea din dreapta şi apoi se pun marginile de sus şi de jos ale celei de-a treia foi, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Se repetă operaţiunea de încă două ori şi apoi se adună aluatul într-o bilă care se lasă la congelator pentru 2 ore.
  5. Aluatul se împarte în două şi se întind doi foi, cea de suport mai groasă, iar cea de deasupra cât se poate de subţire. Se pune foaia suport în tava unsă, se repartizează umplutura şi apoi se acoperă cu a doua foaie. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în tavă şi se aduce la masă presărată cu zahăr pudră.

Sursă foto: Thinkstock