Ingrediente Plăcintă cu ciuperci

  • un pachet foi plăcintă
  • o conservă ciuperci feliate
  • 150 g telemea de vacă
  • o ceapă
  • o lingură ulei
  • 100 g unt topit
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

1. Ceapa tăiată mărunt se pune la călit în ulei. Se presară sare, piper și, când începe să se înmoaie, se adaugă ciupercile spălate, tăiate și scurse. Se lasă pe foc 15 minute, apoi se pune verdeața tocată mărunt.
2. Două foi de plăcintă se așază una în prelungirea celeilalte, ușor petrecute și se pune umplutura. Se pune și brânza tăiată felioare sau trecută prin răzătoare. Se rulează.
3. Se așază rulada pe alte două foi de plăcintă, unse cu unt. Se repetă operațiunea cu foile unse până ce se epuizează foile. Se unge cu unt și exteriorul și se dă la cuptor 30 de minute.

Sursa foto:Shutterstock

Citește și: Plăcintă englezească