Ingrediente:

  • un pachet foi de plăcintă
  • 1/2 piept de curcan
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1. Se curăță ciupercile, se spală și se scurg bine, după care se dau prin mașina de tocat. Tot prin mașina de tocat se trec apoi și carnea cu ceapă.
    2. Ciupercile se pun într-o tigaie fără grasime și se călesc până ce se evaporă apa. În altă tigaie, se încing două linguri de ulei și se călesc ceapa, ciupercile și carnea. Se lasă pe foc 15 minute. Se trage amestecul de pe foc, se potrivește gustul de sare și piper și, după ce s-a mai racit puțin, se adaugă smântâna, un ou și un albus și se amestecă foarte bine.
    3. Într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei se așază ușor intercalate jumătate din foile de copt stropite cu ulei, iar marginile se lasă să cadă peste marginile vasului. Se întinde amestecul de carne și ciuperci, se acoperă cu marginile foilor lăsate pe laterale, se unge fața plăcintei cu gălbenușul rămas și se coace 45 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă.

    Sursa foto: Shutterstock