Ingrediente pentru plăcinta ciobanului cu carne de oaie:

● 600 g carne tocată de oaie

● 500 g piure de cartofi
● un morcov

● 2 cepe

● 3 fire țelină
● 2 căței usturoi

● o lingură cimbru
● o lingură rozmarin

● o lingură bulion
● o lingură făină

● 2-3 pahare vin roșu
● 1/2 linguriță sos picant

● 100 g unt
● pătrunjel pentru servit

● sare

● piper

1. Legumele tăiate mărunt, usturoiul și ceapa, curățate și tăiate se pun la călit în unt topit.
2. Se adaugă cimbrul și rozmarinul, bulionul și sosul picant. Carnea se călește separat fără grăsime și apoi se adaugă peste amestecul cu bulion.
3. Se pun vinul, făina, sare și piper, se amestecă și se lasă la fiert 20 de minute. Apoi, se scoate, se acoperă cu piure de cartofi și se nivelează.
4. Se dă vasul la cuptor pentru 40 de minute. Se servește cu pătrunjel deasupra.

Dacă tot pregătești o rețetă de pe alte meleaguri ce spui de o supă mexicană?