Ingrediente:

Pentru aluat:

● 150 ml apă călduță
● 450 g făină
● 2 lingurițe drojdie uscată
● 2 linguri ulei
● o linguriță sare

Pentru sos:

● 300 g roșii în bulion
● o linguriță oregano
● un praf sare

Pentru topping:

● 250 g salam picant
● 120 g mozzarella
● 2 linguri parmezan

1. Într-un bol se amestecă făina cu drojdia și sarea. Se adaugă apa călduță și ulei și se frământă pentru a obține un aluat care se acoperă cu un șervet și se lasă o oră la crescut.
2. Se împarte apoi aluatul în două, o parte poate fi congelată și cealaltă se întinde și se transferă în tava unsă cu puțin ulei. Roșiile și sucul lor se mixează, se adaugă oregano și sare și se unge aluatul cu acest sos.
3. Se așază apoi un strat de brânză și ulterior salamul picant. Se coace 15 minute.
Se scoate și se presară parmezan.

Iată și cum faci cel mai bun aluat de pizza clasic