► Ingrediente
Pentru aluat:
►250 g făină
►50 ml ulei de măsline
►1/2 linguriţă sare
►20 g drojdie proaspătă
►2 linguri apă
Pentru garnisit:
►250 ml sos de roşii
►250 g mozzarella
►ulei
►cimbru
►sare
►piper

► Preparare:
1. Pentru aluat se amestecă uleiul cu făina, se adaugă sarea, drojdia fărâmiţată şi apa. 2. Se amestecă pentru a se obţine un aluat uşor pufos, care se frământă timp de 10 minute. Se lasă apoi la loc călduţ să crească 20-30 de minute.
3. După ce a crescut, se întinde aluatul şi se transferă în forma de copt unsă cu ulei.
4.  Se unge blatul de pizza cu sos de roşii şi se rade pe deasupra brânza mozzarella. Se presară cimbru, sare şi piper şi se dă la cuptor să se rumenească pentru 15 minute.