Ingrediente piftie de porc:
2-3 picioare de porc
300 g carne macră de porc
2 morcovi
o rădăcină de țelină
o rădăcină păstârac
2 căpățâni de usturoi
sare grunjoasă
Mod de preparare piftie de porc
- Se curăță foarte bine, la flacăra aragazului, picioarele de porc care, împreună cu carnea macră se pun la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea într-un clocot, se aruncă apa și se pun din nou pe foc împreună cu legumele curățate și cu sare.
- Se ia spuma ori de câte ori apare, iar când sunt fierte legumele se scot și se lasă cărnurile să fiarbă în continuare, până ce carnea se desprinde de pe oase.
- Se scoate carnea, zeama se amestecă bine cu usturoiul pisat și se lasă așa până se curăță și se rupe în fâșii carnea.
- Bucățile de carne obținute se repartizează în vase, iar peste acestea se toarnă zeama strecurată. Se lasă la rece până a doua zi.
Stiai ca la piftie i se mai spune si racitura de porc?
Sursă foto: Shutterstock
Citește și: Cum se fac caltaboșii cu hrișcă (chișca)