Ingrediente pentru pește umplut cu lămâie și orez:

● 5 linguri orez
● un pește de 1 kg, crap sau știucă
● o lămâie potrivită

● o ceapă albă
● 250 ml vin alb

● o lingură ulei
● sare ● piper

1. Se fierbe orezul în apă cu sare. Se rade coaja de lămâie, se stoarce zeama și se scot sâmburii, iar miezul se toacă și se se adaugă în orezul fiert.
2. Cu zeama de lămâie se stropește din abundență peștele și se lasă la frigider 30 de minute înainte de a-l umple.
3. În orezul fiert se adaugă ceapa tocată mărunt, se presară un praf de piper și coaja rasă de lămâie. Cu acest amestec
se umple burta peștelui bine scurs, a cărui burtă se prinde apoi cu scobitori.
4. Se așază peștele umplut într-o tavă, se toarnă peste el ulei și vin și se dă la cuptor, până este perfect pătruns.

Te invit să pregătești și această terină de pește!